utorak, 23. veljače 2016.

KREMASTO, LAGANO, VOĆNO....



Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mlijeka
Krema
8 žumanjaka
8 kašika šećera
Priprema
1.
Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
3.
Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
4.
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar