utorak, 5. travnja 2016.

Bakalar s fažolom




Sastojci 4 osobe
3 žlice maslinovog ulja
130 g poriluka (bijeli dio)
130 g mrkve
530 g kuhanog fažola
500 ml Passate Podravka
crvena paprika
suhi vlasac
sol, papar
600 g odmrznutog bakalara
po želji nekoliko mini pomidora
… i još:
sjeckani peršin


Priprema
1.
Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte poriluk narezan na kolutiće pa dodajte mrkvu narezanu na štapiće.
2.
Nakon 5 minuta dodajte kuhani fažol, prelijte pasiranom rajčicom, začinite crvenom paprikom, suhim vlascem, solju i paprom te promiješajte.
3.
Sve prebacite u vatrostalnu posudu pa povrh svega stavite bakalar narezan na veće komade kojeg ste prethodno posolili i popaprili. Po želji, dodajte prepolovljene mini pomidore.
4.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 30 minuta.
Posluživanje
Bakalar s fažolom pospite sjeckanim peršinom i odmah poslužite uz čašu dobrog crnog vina.
Savjet: Bakalar odmrznite u posoljenoj vodi koja će ribi dat svježinu.

Nema komentara:

Objavi komentar