Sastojci 3 osobe
500 g šparoga, opranih
275 g svježeg lisnatog tijesta (1 pakovanje)
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
400 g telećih odrezaka od buta
3 žlice maslinovog ulja, podijeljene (2+1)
1 češanj češnjaka, sjeckan
50 ml crnog vina
250 g Podravka sjeckane rajčice s kaparima i origanom
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
500 g šparoga, opranih
275 g svježeg lisnatog tijesta (1 pakovanje)
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
400 g telećih odrezaka od buta
3 žlice maslinovog ulja, podijeljene (2+1)
1 češanj češnjaka, sjeckan
50 ml crnog vina
250 g Podravka sjeckane rajčice s kaparima i origanom
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
Priprema
1.
Šparogama otrgnuti drvenasti dio: svaku šparogu lagano savinuti pri dnu i tamo gdje se prirodno lomi, prelomiti. Podijeliti na 3 jednaka svežnja.
1.
Šparogama otrgnuti drvenasti dio: svaku šparogu lagano savinuti pri dnu i tamo gdje se prirodno lomi, prelomiti. Podijeliti na 3 jednaka svežnja.
2.
Lisnato tijesto prerezati, po dužini, na 3 šire, jednake trake.
Lisnato tijesto prerezati, po dužini, na 3 šire, jednake trake.
3.
Svaki svežanj šparoga položiti na traku lisnatog tijesta. Posoliti i popapriti.
Svaki svežanj šparoga položiti na traku lisnatog tijesta. Posoliti i popapriti.
4.
Trakom lisnatog tijesta omotati svežanj šparoga sve do početka vrhova. Prstima utapkati rub kako se paketić ne bi otvorio.
Trakom lisnatog tijesta omotati svežanj šparoga sve do početka vrhova. Prstima utapkati rub kako se paketić ne bi otvorio.
5.
Paketiće sa šparogama peči u pećnici na 180˚C oko 30 minuta ili dok tijesto ne bude pečeno i lijepe zlaćane boje.
Paketiće sa šparogama peči u pećnici na 180˚C oko 30 minuta ili dok tijesto ne bude pečeno i lijepe zlaćane boje.
6.
Pečene omotane šparoge poprskati s preostale 2 žlice maslinovog ulja.
Pečene omotane šparoge poprskati s preostale 2 žlice maslinovog ulja.
7.
U međuvremenu teleće odreske lagano istući batom za meso i pržiti 2 minute, sa svake strane, na 1 žlici maslinovog ulja. Posipati češnjakom, pržiti još 3 – 4 minute.
U međuvremenu teleće odreske lagano istući batom za meso i pržiti 2 minute, sa svake strane, na 1 žlici maslinovog ulja. Posipati češnjakom, pržiti još 3 – 4 minute.
8.
Vinom podliti odreske i umiješati sjeckanu rajčicu. Posoliti i popapriti, pirjati 20 minuta na laganoj vatri.
Vinom podliti odreske i umiješati sjeckanu rajčicu. Posoliti i popapriti, pirjati 20 minuta na laganoj vatri.
Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 769 kcal; masti: 51,19 g; ugljikohidrati: 48,69 g;bjelančevine: 26,91 g; kolesterol: 72 mg; natrij: 697 mg; kalij: 728 mg.
Mjerne šalice i žlice
Posluživanje
Paketić poslužiti uz teleći odrezak u umaku od rajčice.
Mjerne šalice i žlice
Posluživanje
Paketić poslužiti uz teleći odrezak u umaku od rajčice.
Nema komentara:
Objavi komentar