petak, 8. travnja 2016.

Teleći odresci s paketićima šparoga




Sastojci 3 osobe
500 g šparoga, opranih
275 g svježeg lisnatog tijesta (1 pakovanje)
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
400 g telećih odrezaka od buta
3 žlice maslinovog ulja, podijeljene (2+1)
1 češanj češnjaka, sjeckan
50 ml crnog vina
250 g Podravka sjeckane rajčice s kaparima i origanom
¼ čajne žlice morske soli
¼ čajne žlice papra
Priprema
1.
Šparogama otrgnuti drvenasti dio: svaku šparogu lagano savinuti pri dnu i tamo gdje se prirodno lomi, prelomiti. Podijeliti na 3 jednaka svežnja.
2.
Lisnato tijesto prerezati, po dužini, na 3 šire, jednake trake.
3.
Svaki svežanj šparoga položiti na traku lisnatog tijesta. Posoliti i popapriti.
4.
Trakom lisnatog tijesta omotati svežanj šparoga sve do početka vrhova. Prstima utapkati rub kako se paketić ne bi otvorio.
5.
Paketiće sa šparogama peči u pećnici na 180˚C oko 30 minuta ili dok tijesto ne bude pečeno i lijepe zlaćane boje.
6.
Pečene omotane šparoge poprskati s preostale 2 žlice maslinovog ulja.
7.
U međuvremenu teleće odreske lagano istući batom za meso i pržiti 2 minute, sa svake strane, na 1 žlici maslinovog ulja. Posipati češnjakom, pržiti još 3 – 4 minute.
8.
Vinom podliti odreske i umiješati sjeckanu rajčicu. Posoliti i popapriti, pirjati 20 minuta na laganoj vatri.
Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 769 kcal; masti: 51,19 g; ugljikohidrati: 48,69 g;bjelančevine: 26,91 g; kolesterol: 72 mg; natrij: 697 mg; kalij: 728 mg.
Mjerne šalice i žlice
Posluživanje
Paketić poslužiti uz teleći odrezak u umaku od rajčice.

Nema komentara:

Objavi komentar