srijeda, 6. travnja 2016.

Kokos-orah hurmašice




Sastojci
Hurmašice
400 g brašna
200 g maslaca
150 g mljevenih oraha
150 g kokosa
50 g šećera
2 žličice praška za pecivo
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
Agda
1 kg šećera ( -50g za tjesto)
1 l vode
malo limunovog soka
Priprema
Hurmašice
1.
Pomješati brašno, prašak za pecivo, orahe i kokos
2.
Umutiti jaja i šećer pa dodati vrhnje
3.
Spojiti suhe i mokre sastojke i dodati mekani maslac
4.
Rukama umjesti mekano tjesto, ako se ljepi dodati mrvicu brašna
5.
Prekriti tjesto folijom i ostaviti na pola sata u hladnjak
6.
Pećnicu zagrijati 180°C
7.
Oblikovati hurmašice po želji i lagano ih utisnuti na ribež da se dobije “mustra”
8.
Složiti ih u čistu (hurmašice su dovoljno masne) tepsiju i posuti s malo brašna
9.
Peći oko 25 min. (ovisno od pećnice) dok fino ne porumene
Agda
1.
Na laganoj temp. kuhati vodu i šećer oko 15-20 min.
2.
Malo ohladiti pa dodati limunov sok
3.
Mlake hurmašice preliti mlakom agdom
Posluživanje
Preko noći hurmašice upiju skoro svu agdu, koja nije ni pregusta ni prerijetka a nije ni previše slatka….taman 

Nema komentara:

Objavi komentar