srijeda, 6. travnja 2016.
UH torta! :)
Sastojci
KORE:
3 pudinga od jagoda ili malina
90 gr seckanih oraha
15 kasika secera
15 belanaca
FIL:
15 zumanaca
15 kasika secera
5 kasika vode
250 gr maslaca
100 gr mlevene plazme
I JOS TREBA:
200 gr cokolade za kuvanje
250 ml slatke pavlake
Priprema
1.
5 belanaca umutiti sa postepenim dodavanjem 5 kasika secera.Umuceni belancima dodati jedan puding i lagano izmesati.Smesu sipati u okrugli oleh precnika 28 cm na cije smo dno raspodelili 30 gr seckanih oraha.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-16 minuta.Tako spremiti i preostale dve kore.
2.
FIL:
Zumanca umutiti sa secerom a pri kraju dodati i vodu.Kuvati na pari a zatim kada dobijete potrebnu gustinu,skloniti sa vatre i ohladiti.U ohladjeni fil dodati umuceni maslac i mleveni keks.
3.
Slatku pavlaku umutiti,a cokoladu istopiti.Sloziti kore jednu pored druge,tako da orasi budu gore,zatim svaku koru premazati sa trecinom istopljene cokolade i ostaviti da se cokolada stegne.
4.
Prvu koru staviti na tacnu,preko cokolade premazati trecinu fila,a onda i trecinu slatke pavlake.Staviti drugu koru i ponoviti postupak,a zatim i treci put ponoviti premazivanje.Ukrasiti slagom ili vec po ukusu.
Posluživanje
Ohladiti pre sluzenja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar