Recepata za čokoladne deserte nikada dovoljno, stoga vam donosimo jedan za koji ne trebate koristiti pećnicu, a kratki popis sastojaka će vas oduševiti.
Sastojci:
– 4 šalice sitno mljevenog šećera
– 1/2 šalice kakaa u prahu (nezaslađenog)
– 1/4 šalice mlijeka s višim udjelom masnoće
– 1/2 šalice maslaca
– 2 žličice ekstrakta vanilije
– Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
– 2 žličice ekstrakta vanilije
– Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Pripremite posudu i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje. Pomiješajte šećer i kakao te prespite u zdjelu koja može u mikrovalnu.
Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu. Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
Pripremite posudu i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje. Pomiješajte šećer i kakao te prespite u zdjelu koja može u mikrovalnu.
Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu. Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
Izvadite posudu iz mikrovalne, dodajte ekstrakt vanilije i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu te dobivenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu te dobivenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
Nema komentara:
Objavi komentar