Sastojci
Za kore:
10 belanaca
500gr šećera
1 kašika soka od limuna
FIL:
10 žumanaca
10 kašika šećera
250gr margarina
1 kašikica nes kafe
100gr pečenih mlevenih lešnika
100gr crne čokolade
Za ukrašavanje:
200gr šlaga
Za kore:
10 belanaca
500gr šećera
1 kašika soka od limuna
FIL:
10 žumanaca
10 kašika šećera
250gr margarina
1 kašikica nes kafe
100gr pečenih mlevenih lešnika
100gr crne čokolade
Za ukrašavanje:
200gr šlaga
Priprema
1.
Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i sok od limuna. Kad se dobro umuti od ove mase osušiti 10 tankih korica u plehu obima 25 cm.(Ja imam 2 ista pleha koja mogu da stanu skupa u pećnicu. Za ta dva pleha umutim 2 belanca sa 100gr šećera i malo soka od limuna, masu stavim na dva pleha prethodno obložena papirom, pečem na 100 stepeni jedan sat može i manje zavisi od šporeta. Kore moraju da ostanu bele. Tako uradim još 4 puta, da bude 10 korica).
2.
FIL: Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 1 kašikicu nes kafe, kuvati na pari pa dodati 100gr čokolade. Kad se ohladi dodati 250gr umućena margarina.
3.
Filovati ovako:kora, fil (2-3kašike fila), posuti mlevenim lešnicima, kora,( koru blago pritiskati na prethodni red fila da se lepo prione uz fil ) fil, posuti mlevenim lešnicima i tako redom filovati svih deset kora. Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom. Torta treba da odstoji jedan dan pre upotrebe.
1.
Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i sok od limuna. Kad se dobro umuti od ove mase osušiti 10 tankih korica u plehu obima 25 cm.(Ja imam 2 ista pleha koja mogu da stanu skupa u pećnicu. Za ta dva pleha umutim 2 belanca sa 100gr šećera i malo soka od limuna, masu stavim na dva pleha prethodno obložena papirom, pečem na 100 stepeni jedan sat može i manje zavisi od šporeta. Kore moraju da ostanu bele. Tako uradim još 4 puta, da bude 10 korica).
2.
FIL: Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 1 kašikicu nes kafe, kuvati na pari pa dodati 100gr čokolade. Kad se ohladi dodati 250gr umućena margarina.
3.
Filovati ovako:kora, fil (2-3kašike fila), posuti mlevenim lešnicima, kora,( koru blago pritiskati na prethodni red fila da se lepo prione uz fil ) fil, posuti mlevenim lešnicima i tako redom filovati svih deset kora. Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom. Torta treba da odstoji jedan dan pre upotrebe.
Nema komentara:
Objavi komentar