petak, 8. travnja 2016.

PROLJETNI RAZNJICI




Sastojci 4 osobe
250g mladog manjeg krumpira
1 manja tikvica
10-tak mini rajčica
5 kom mladog luka/manji crveni luk
sol
Marinada:
5žlica maslinovog ulja
1žličica suhog timijana Podravka
1žličica suhog mažurana
2 češnja češnjaka
sol,papar

Koristili smo
Timijan sušeni
Vanilin šećer
Timijan sušeni
Vanilin šećer
12



Priprema
1.
Napravite marinadu tako da pomiješate sve sastojke ,posolite i popaprite po ukusu /možete dodati i malo ljute papričice/pustite da sve odstoji da se povežu okusu. Krumpir operite stavite ga kuhati u slanu hladnu vodu neka kuha 20min.Ocijedite ,ogulite ,narežite na kriške . Operite mladi luk,rajčice. Narežite tikvicu na trakice /nožem za čišćenje krumpira/blanširajte ih kratko u ključavoj vodi ,gotovo ih možete umočiti i izvaditi ,zarolajte ih. Nabodete na ražnjić naizmjenično povrće u količinama po ukusu i želji -Mariniraj te/prelijete marinadom .
2.
Pecite na zagrijanom roštilju ili grill-tavi 20 min sa svake strane ili dok krumpir ne uhvati lijepu boju . Servirajte uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

Nema komentara:

Objavi komentar