SASTOJCI
2/3 čaše šećera
2 jaja
2/3 čaše ulja od suncokreta
2/3 čaše mlijeka
2-3 zgnječene banane
1 1/4 čaše brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2/3 čaše šećera
2 jaja
2/3 čaše ulja od suncokreta
2/3 čaše mlijeka
2-3 zgnječene banane
1 1/4 čaše brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
Glazura
10 dag čokolade
4 žlice mlijeka
2 žlice šećera
5 dag maslaca
1 banana za ukras
10 dag čokolade
4 žlice mlijeka
2 žlice šećera
5 dag maslaca
1 banana za ukras
PRIPREMA
Zagrijati rernu na 175 stupnjeva i pripremiti okrugli kalup (namastiti, pobrašniti).
U zdjeli pomiješati jaja i šećer, ulje, mlijeko i banane.
Zagrijati rernu na 175 stupnjeva i pripremiti okrugli kalup (namastiti, pobrašniti).
U zdjeli pomiješati jaja i šećer, ulje, mlijeko i banane.
U drugoj zdjeli prosijati suhe sastojke i dodati u prvu smjesu.
Preliti u kalup i peći oko sat vremena.
Preliti u kalup i peći oko sat vremena.
Na ohlađeni kolač poslagati kriške banane.
Za glazuru u mlijeku otopiti čokoladu sa šećerom, dodati maslac i pustiti da se i on otopi i sjedini s čokoladom. Preliti po kolaču.
Naravno, možete prvo staviti glazuru pa banane gore za ukras, ali se banane moraju poprskati limunom kako ne bi posmeđile.
Za glazuru u mlijeku otopiti čokoladu sa šećerom, dodati maslac i pustiti da se i on otopi i sjedini s čokoladom. Preliti po kolaču.
Naravno, možete prvo staviti glazuru pa banane gore za ukras, ali se banane moraju poprskati limunom kako ne bi posmeđile.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar