utorak, 5. travnja 2016.

BRZO I LAKO DO NEODOLJIVOG DESERTA



Sastojci :
Za Meringue Baskets
5 belanaca
250g šećera
25g prah puding
Za fil
500ml slatke pavlake
2 kašike šećera
Priprema
1.
Izmiksati belanca i kad počnu da se pene,dodavati polako šećer. Miksati dok se ne zgusne,pa ručno umešati puding u prahu.
2.
Na papir za peći iscrtati krugove po kojim ćemo praviti korpice (ja sam koristila krug prečnika 5 cm). Počevši od sredine,sa špricem za ukrašavanje torti,napraviti krug,pa po ivicama pravimo ogradicu nekih 4 cm visoku. Korpice se suše 2 sata na 90C.
3.
Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećerom. Netreba puno šećera,zato što je smesa sa belancima dosta slatka. Kad se korpice ohlade,puniti ih sa slatkom pavlakom i odgore ređati voće.
4.
Da voće nebi pustilo sok i da bi ostalo sveže duže, isečeno voće ostaviti da odstoji par sekundi u želatinu izmešanim sa vodom pre nego što se ređa na slatku pavlaku.
5.
Ovaj desert je fin uz bilo koje voće,sa jagodama, kompotom od breskve, štogod imate pri ruci
Uživajte!
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar