srijeda, 6. travnja 2016.

Kolač s kivijem i bademima




Pečeni kivi? Svašta. Ali u ovom kolaču on je zamotan u tijesto i ostane gotovo svjež!
Sastojci
4 jaja
100 g Šećera ( kristal)
1 žlica ruma
1 žličica ekstrakta vanilije
60 ml ulja
90 g mljevenih badema
60 ml Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
125 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 žličice Praška za pecivo Docela
1/2 žličice Cimeta mljevenog Podravka
5-6 kivija
Priprema
1.
Ako nemate gotove mljevene bademe, izmeljite ih pomoću mlinca za orahe ili multipraktika. Možete koristiti i bademovo brašno.
2.
U posudi izmješajte brašno, prašak za pecivo i cimet.
3.
U druge dvije posude, odvojite žumanjke od bjelanjaka.
4.
Tucite bjelanjak dok se ne počnu formirati čvrsti vrhovi i ostavite ih sa strane.
5.
Tucite žumanjke sa šećerom dok ne posvijetle i postanu pjenasti. U to umiješajte ekstrakt vanilije, rum, ulje, bademe i slatko vrhnje za šlag.
6.
Prosijte mješavinu s brašnom u mješavinu sa žumanjcima i lagano umješajte.
7.
Nježno umješajte snijeg od bjelanjaka, tek toliko da smjesa bude homogena.
8.
Izlijte pola smjese u namašćen ili papirom obložen lim za pečenje i poravnajte površinu. Pecite 15 minuta na 180 C.
9.
Ogulite kivi i narežite ga na ploške.
10.
Nakon što je kolač 15 minuta u pećnici, izvadite ga van, poslažite kriške kivija i premažite sloj kivija ostatkom tijesta. Pecite jos 20-25 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar