Kuglof karakteriše specifičan izgled, pa ga deca često ,,krste” kao kolač sa rupom!
Radi se o kolaču koji dosta sličnosti ima sa hlebom, pa ga slobodno možete zvati i slatkim hlebom. Postoji u bezbroj varijacija kada su ukusi u pitanju, a nama je naravno omiljeni čokoladni kuglof!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako da napravite čokoladni kuglof koji će obožavati cela porodica.
5 jaja,
250 g šećera,
200 g margarina,
1 limun,
1 prašak za pecivo,
2 kašike kakao praha,
50g čokolade za kuvanje,
100ml mleka,
600g brašna,
Šećer u prahu
Belanca umutiti u čvrst sneg.Posebno,u odgovarajućoj posudi, umutiti žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje.Isključiti mikser pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U smesu sa žumancima umešati sneg od belanaca. Lagano promešati kako bi se smesa sjedinila.
250 g šećera,
200 g margarina,
1 limun,
1 prašak za pecivo,
2 kašike kakao praha,
50g čokolade za kuvanje,
100ml mleka,
600g brašna,
Šećer u prahu
Belanca umutiti u čvrst sneg.Posebno,u odgovarajućoj posudi, umutiti žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje.Isključiti mikser pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U smesu sa žumancima umešati sneg od belanaca. Lagano promešati kako bi se smesa sjedinila.
Kalup za kuglof premazati margarinom, uliti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta
Ohlađen kuglof posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti..
Nema komentara:
Objavi komentar