srijeda, 6. travnja 2016.

Jugoslavenski kolač




Sastojci 6 osoba
20 dag šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
4 jaja
20 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
135 ml vode
1 l vode
20 dag šećera
1 kg jabuka
2 pudinga od vanilje
slatko vrhnje za šlag
Priprema
1.
Žumanke i bjelanjke odvojite.Od bjelanjaka napravite snijeg.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Na kraju drvenom kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva u većemu plehu obloženom pek papirom(oko 40*30 cm).
2.
Jabuke ogulite i narežite na šnitice pa stavite kuhati sa šećerom i vodom.Ukuhajte puding razmućen u malo vode sa šećerom.Kuhanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit.Kad se kolač ohladi,ukrasite ga šlag pjenom.
3.
Recept je sa stranice-http://www.chefkoch.de/rezepte/1135321219825559/Jugoslawischer-Apfelkuchen.html

Nema komentara:

Objavi komentar