srijeda, 6. travnja 2016.

Musaka sa keljom i suvom slaninom




Sastojci
1 glavica kelja
400 gr mešanog mlevenog mesa
100 gr suve slanine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
1 kašika suvog začina
po ukusu soli i ml. bibera
1 goveđu kocku za supu
po ukusu ulja


Priprema
1.
Odvojite listove od kelja, dobro ih operite, skinite tvrde delove i u vreloj posoljenoj vodi probarite nekoliko minuta. Otavite da se ocede.
Sitno iseckajte crni luk i stavite u posudu da se prži na 4-5 kašike ulja. Kada luk malo omekša dodajte ml. meso i pržite nekoliko minuta. Posolite i pobiberite, dodajte suvi začin, seckani beli luk i na kraju pola kašike aleve paprike. Sve dobro izmešajte i nakon 2-3 minuta sklonite sa vatre.
2.
U odgovarajuću posudu (za rernu) stavite malo ulja, polovinu iseckane slanine pa poređajte polovinu listova kelja a preko kelja pripremljeno ml. meso, Poklopite drugom polovinom listova, poređajte ostatak suve slanine, isecite musaku na kocke, pa prelijte sa oko 3 dl vode (provrele sa kockom za supu).
3.
Posudu stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Napravite zapršku od 2 kašike ulja, brašna i ostatka al. paprike pa njome prelijte musaku. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar