petak, 8. travnja 2016.

VOCNA TORTA




Sastojci
Kora:
8 jaja
250g secera
250g brasna
120ml ulja
1 vanilin secer
1 1prasak za pecivo
maslac i brasno za kalup
Krema:
1l slatkog vrhnja za šlag (36%)
2 slagfixa
2 vanilin secer
1 zele za tortu
250g marmelade od jagoda
100g kokosa
voće po želji


PRIPREMA
1.
Kora:
Jaja izmiksati na pari 5min, zatim dodati secer i mutiti bez pare jos 5-8min.
2.
Brasno i prasak za pecivo lagano sa kuhinjskom kasikom umjesati u smjesu od jaja, za kraj jos ulje dodati i izmjesati.
3.
Kalup za tortu premazati sa maslom i posuti brasnom da se kora ne zaljepi, koru peci na temp. od 180° od prilike 45 min.
4.
Krema:
Umutiti vrhnje sa mikserom i dodati slagfix
U 1/3 vrhnja dodati vanilin secer i sitno izrezano voce po zelj.
5.
Koru razrezati na tri jednaka dijela. Pripremiti zele za tortu.
6.
Kore premazati marmeladom i filom. Sa 2/3 vrhnja oblikovati tortu po zelji.Sa ostalim vocem ukrasiti tortu i premazati sa zeleom.

Nema komentara:

Objavi komentar