Sastojci
Kora:
8 jaja
250g secera
250g brasna
120ml ulja
1 vanilin secer
1 1prasak za pecivo
maslac i brasno za kalup
Krema:
1l slatkog vrhnja za šlag (36%)
2 slagfixa
2 vanilin secer
1 zele za tortu
250g marmelade od jagoda
100g kokosa
voće po želji
PRIPREMA
1.
Kora:
Jaja izmiksati na pari 5min, zatim dodati secer i mutiti bez pare jos 5-8min.
2.
1.
Kora:
Jaja izmiksati na pari 5min, zatim dodati secer i mutiti bez pare jos 5-8min.
2.
Brasno i prasak za pecivo lagano sa kuhinjskom kasikom umjesati u smjesu od jaja, za kraj jos ulje dodati i izmjesati.
3.
3.
Kalup za tortu premazati sa maslom i posuti brasnom da se kora ne zaljepi, koru peci na temp. od 180° od prilike 45 min.
4.
Krema:
Umutiti vrhnje sa mikserom i dodati slagfix
U 1/3 vrhnja dodati vanilin secer i sitno izrezano voce po zelj.
Krema:
Umutiti vrhnje sa mikserom i dodati slagfix
U 1/3 vrhnja dodati vanilin secer i sitno izrezano voce po zelj.
5.
Koru razrezati na tri jednaka dijela. Pripremiti zele za tortu.
6.
Koru razrezati na tri jednaka dijela. Pripremiti zele za tortu.
6.
Kore premazati marmeladom i filom. Sa 2/3 vrhnja oblikovati tortu po zelji.Sa ostalim vocem ukrasiti tortu i premazati sa zeleom.
Nema komentara:
Objavi komentar