Sastojci
KORE
400 g gl brašna
250 g margarina
2 jaja
1pr.za pecivo
malo kore limuna
4 žlice šećera
FIL OD SIRA
700g svježeg sira
400 ml slatkog vrhnja za šlag
3žlice šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje
KORE
400 g gl brašna
250 g margarina
2 jaja
1pr.za pecivo
malo kore limuna
4 žlice šećera
FIL OD SIRA
700g svježeg sira
400 ml slatkog vrhnja za šlag
3žlice šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje
Priprema
1.
Za kore umijesite brašno sa margarinom i ostalim sastojcima.Tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite na hlađenje najmanje pola sata.Ohlađeno podijelite na dva dijela i svaki razvaljajte po veličini kalupa za torte 26cm.Peći svaki posebno na 170 temp.oko 10-15 minuta ,ne prepeći jer če se kore mrviti.
2.
Jednu koru ostavite u kalupu sa stranicama i u međuvremenu izradite sir sa šećerom u prahu i lagano primješajte već pripremljeno tučeno slatko vrhnje.Sve lijepo promiješati da se krema izjednači i namazati na koru.
3.
Drugu koru okomito izrežite da dobijete rez kriški kao kada na torti režete i pažljivo kriške tj trokute položite na tortu da lijepo sjedne. Na kraju tortu po želji posipajte šećerom u prahu i šlagom dodatno ukrasite po želji
1.
Za kore umijesite brašno sa margarinom i ostalim sastojcima.Tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite na hlađenje najmanje pola sata.Ohlađeno podijelite na dva dijela i svaki razvaljajte po veličini kalupa za torte 26cm.Peći svaki posebno na 170 temp.oko 10-15 minuta ,ne prepeći jer če se kore mrviti.
2.
Jednu koru ostavite u kalupu sa stranicama i u međuvremenu izradite sir sa šećerom u prahu i lagano primješajte već pripremljeno tučeno slatko vrhnje.Sve lijepo promiješati da se krema izjednači i namazati na koru.
3.
Drugu koru okomito izrežite da dobijete rez kriški kao kada na torti režete i pažljivo kriške tj trokute položite na tortu da lijepo sjedne. Na kraju tortu po želji posipajte šećerom u prahu i šlagom dodatno ukrasite po želji
Nema komentara:
Objavi komentar