petak, 8. travnja 2016.

Omlet sendvič za kraljevski doručak




Sastojci 1 osoba
1 kriška kruha
2 ploške pršuta
1 jaje
1 žlica skute
ili krem-sira
prstohvat primorske začinske mješavine
po potrebi sol, papar
malo tvrdog ovčjeg sira
1 ukiseljeni feferon
2-3 masline
par kapi maslinovog ulja
Priprema
1.
Na manju tavicu kapnite par kapi maslinovog ulja, pa kad se ugrije, smanjite vatru. Na tome tostirajte krišku kruha, s obje strane.
Tostirani kruh zatim stavite na ugrijani tanjur.
2.
Zatim na tavu položite dvije tanke ploške pršuta, tek toliko da se malo ugriju.
Pršut zatim odložite dok se zgotovi omlet.
3.
Jaje dobro ulupajte sa skutom, lagano začinite mirisnom mješavinom primorskih začina i popaprite. Izlijte na dobro ugrijanu tavu lagano namašćenu s par kapi maslinovog ulja.
Pričekajte par sekundi da se jaje odozdola počne stiskati.
4.
Lopaticom odvojite od tave trećinu jajeta i preklopite preko ostatka. Protresite tavu da rijetki dio sklizne na dno. Ponovite postupak nekoliko puta čim vidite da se razliveni dio počinje stiskati. Sve to traje tek oko minute vremena na srednje jakoj vatri. Na kraju preklopite i drugu trećinu omleta preko zadnjeg dijela, poput svitka, pa sve zajedno preokrenite da se peče još par sekundi.
Na taj način će omlet biti lijepo jednoliko pečen izvana, a još uvijek fino kremast iznutra.
Posluživanje
Vrući omlet istresite na tostirani kruh, na omlet položite ugrijani pršut, sitnije narezan blaži ukuseljeni feferon ili papriku, pa preko svega naribajte ovčji sir ili parmezan.
K tome dodajte masline.
Pokapajte s par kapi maslinovog ulja.

Nema komentara:

Objavi komentar