SASTOJCI
1 BISKVIT
(ili ostaci biskvita) 2 jaja
60 g šećera
60 g brašna
4 žlice ulja
4 žlice kakaa
1/2 pecilnog praška
cca 4-5 žlica pekmeza
KREMA
750 ml mlijeka
2 pudinga čokolade
100g sirnog namaza
cca 100 ml šlaga
750 ml mlijeka
2 pudinga čokolade
100g sirnog namaza
cca 100 ml šlaga
PRELJEV
1 preljev za torte
3-4 žlice pekmeza
PRIPREMA
Biskvit može biti bilo koji vama omiljeni ili koji inače pravite,ja imam ovaj svoj koji inače koristim za tortice .Kad ste ga ispekli i ohladili smrvite ga u mrvice i dodate pekmez da se sve poveže u jednu masu.Zatim tu masu utisnete u kalup za torte.
1 preljev za torte
3-4 žlice pekmeza
PRIPREMA
Biskvit može biti bilo koji vama omiljeni ili koji inače pravite,ja imam ovaj svoj koji inače koristim za tortice .Kad ste ga ispekli i ohladili smrvite ga u mrvice i dodate pekmez da se sve poveže u jednu masu.Zatim tu masu utisnete u kalup za torte.
Puding skuhate i ohladite.
U ohlađeni puding umiješate sirni namaz i šlag,sve dobro promiješate i prelijete preko našeg famoznog pekmezobiskvita;)
U ohlađeni puding umiješate sirni namaz i šlag,sve dobro promiješate i prelijete preko našeg famoznog pekmezobiskvita;)
Preljev za torte pripremite prema uputstvu na vrečici te kad ga maknete sa vatre umiješate pekmez,dobro promiješajte ,te prelijte preko puding kreme.Pustite da se tortica najbolje preko noći ohladi u friškaču.Ostaje samo da ju drugi dan poslije ručka ili uz kavicu sa guštom konzumirate kao što smo ju i mi smazali s guštom;))))
POSLUZIVANJE
p.s samo malena napomena za pekmez ,ja sam stavila od šljiva jel sam ga ovih dana radila pa je ostalo nedovoljno za cijelu staklenku,vi možete po želji
Isto tako ako radite neku torticu i ostane vam biskvita od obrezivanja mozete ga na ovaj nacin iskoristiti:-)
p.s samo malena napomena za pekmez ,ja sam stavila od šljiva jel sam ga ovih dana radila pa je ostalo nedovoljno za cijelu staklenku,vi možete po želji
Isto tako ako radite neku torticu i ostane vam biskvita od obrezivanja mozete ga na ovaj nacin iskoristiti:-)
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar