Sastojci
ČOKOLADNI SLOJ:
1 vrečica želatine
2 žlice šećera
2 žumanjka
150 ml mlijeka
50 g krupno narezane mliječne čokolade
SLOJ OD NARANĐE:
1 vrečica želatine
2 žlice šećera
2 žumanjka
150 ml narančinog soka
1 žličica narančine kore-ribane
50 ml šećera
SLOJ ZA POVEZIVANJE:
4 bjelanjaka
50 ml šećera
Priprema
1.
1.
ČOKOLADNI SLOJ:
– u posudi pomiješajte želatinu i šećer, razmutite sa vodom i pustite na nabubri
– u zdjeli tući žutanjke i mlijeko, zagrijati te dodati nabubrenu želatinu-miješati da se otopi!
– skloniti s vatre i dodati čokoladu-miješati da se otopi!
– u posudi pomiješajte želatinu i šećer, razmutite sa vodom i pustite na nabubri
– u zdjeli tući žutanjke i mlijeko, zagrijati te dodati nabubrenu želatinu-miješati da se otopi!
– skloniti s vatre i dodati čokoladu-miješati da se otopi!
2.
SLOJ OD NARANČE:
– u posudi pomiješajte želatinu i šećer, razmutite sa vodom i pustite na nabubri
– u zdjeli tući žutanjke, šećer, sok i narančinu koricu, zagrijati te dodati nabubrenu želatinu-miješati da se otopi!
3.
– u posudi pomiješajte želatinu i šećer, razmutite sa vodom i pustite na nabubri
– u zdjeli tući žutanjke, šećer, sok i narančinu koricu, zagrijati te dodati nabubrenu želatinu-miješati da se otopi!
3.
POVEZIVANJE SLOJEVA:
– u posudi tući bjelanjke sa šećerom
– dobiveni snijeg podijeli na 2 dijela te spoji sa svakim slojem
– duboki kalup veličine 17×26 cm obložite alu-folijom te ulijte prvo čokoladni sloj pa potom narančin sloj
– stavite u frižider na hlađenje
– u posudi tući bjelanjke sa šećerom
– dobiveni snijeg podijeli na 2 dijela te spoji sa svakim slojem
– duboki kalup veličine 17×26 cm obložite alu-folijom te ulijte prvo čokoladni sloj pa potom narančin sloj
– stavite u frižider na hlađenje
Posluživanje
– narežite na prutiće te na svaki stavite krišku naranđe koju ste do pola umočili u čokoladu
– slojeve možete sipati u desertne čaše
– narežite na prutiće te na svaki stavite krišku naranđe koju ste do pola umočili u čokoladu
– slojeve možete sipati u desertne čaše
Recept objavljen u kuharici “Što je danas za objed?”
Nema komentara:
Objavi komentar