ponedjeljak, 4. travnja 2016.

SOGAN DOLMA --- TRADICIONALNO BOSANSKO JELO




– 1 kg crvenog luka-srednje veličine
– 1 kg faširanog mesa
– 1 mrkva
– 4-5 čehni bijelog luka
– pola čase od 2 dcl riže
– so,biber, aleva paprika, vegeta
Priprema:

Sve začine sam stavila u meso i dobro izmješala .
Luk očistiti, s’gornje i donje strane zarezati malo više.
Potom staviti u šerpu i nasuti vodu, malo posoliti i pustiti da se.obari.
Kad provri pustiti 15-tak min da vri.
Onda to ocjediti i kad se samo malo ohladi početi ‘vaditi’kolut po kolut.
Ja to radim malom kašičicom, drskom, jer mi je tako lakše i brze.
Ipak je vrelo.
Prvo sam stavila običnu pečenicu (takav je naziv u mom kraju) i ništa se prije ne prepeče….zajedno se kuha, zbog šmeka.

Kad napunite luk nasuti vode da bude 2 cm iznad luka i lagano kuhati.
Biće potrebno par puta dosuti tople vode
Prilikom posluživanja možete na.mnogo načina to izvesti.
A prilogom, samo ili po želji.
Važno je da odozgo stavite vrhnje za kuhanje ili pavlake. Eto to je to, prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar