nedjelja, 27. ožujka 2016.

ANĐINA BAKLAVA SA MAKOM





Sastojci
Sastojci za baklavu:
3 jaja
1,5 (2 dl) čaša jogurta
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
300 g mljevenog maka
500 g kora za savijače
Sastojci za preljev:
1 l vode
2 čaše šećera
2 vanilin šećera
1 limun
Priprema
1.
riprema
Jaja i šećer umutiti, dodati ulje, prašak za pecivo, vanilin šećer i jogurt. Odvojiti čašu smjese za kasnije prelijevanje kolača.
U ostatak smjese dodati mak i premazivati kore u nauljenoj tepsiji, početi i završiti s dvije nepremazane kore.
2.
Kolač izrezati i preliti odvojenom smjesom te peći u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C oko 20 minuta. Pečeni kolač preliti preljevom i ohladiti.
3.
Preljev
Kuhati vodu sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta, dodati kriške limuna.

Nema komentara:

Objavi komentar