srijeda, 23. ožujka 2016.

SARMA SA SUHIM MESOM





1 glavica kiselog kupusa (1 kg)
300 g narezanog kiselog kupusa
500 g prsnih vršaka
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
Za nadjev:
1 žlica ulja 200 g luka
30 g sitno narezane pancete
600 g mljevene junetine
200 g mljevene svinjetine (proizvoljno)
4 češnja češnjaka
1 jaje 80 g riže
100 ml vode
1 žličica Slatka paprika mljevena
½ žličice Crni papar mljeveni
1 žličica Vegete
Za zapršku:
3 žlice ulja
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna
½ žličice Slatka paprika mljevena
1 žlica Dvostrukog koncentrata rajčice 300 ml vode


PRIPREMA: 
1. Za nadjev, na žlici ulja popecite sitno nasjeckani luk i pancetu. 
2. Mesa, protisnuti češnjak, popečeni luk i pancetu, jaje, rižu, vodu, crvenu mljevenu papriku, papar, Vegetu i sol dobro izmiješajte.
 3. Listove kupusa odvojite od glavice, odrežite zadebljali dio i isperite pod mlazom vode. 
4. Pripremljene listove nadijevajte mesnom smjesom, zarolajte, a krajeve dobro utisnite prema unutra.
 5. Pola količine narezanog kupusa rasporedite na dno lonca, posložite narezane prsne vrške, pripremljene sarme poredajte oko i iznad mesa, dodajte lovorove listove, papar u zrnu pa prekrijte preostalim narezanim kupusom.
 6. Zalijte vodom toliko da prekrije kupus i kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.
  7. Za zapršku, na ulju popecite brašno do svjetlosmeđe boje.
 8. Uz neprekidno miješanje dodajte crvenu mljevenu papriku, rajčicu i vodu. 9. Zapršku zatim umiješajte u sarmu i još kratko prokuhajte.

 Posluživanje Sarmu poslužite uz kuhani krumpir.

Nema komentara:

Objavi komentar