SASTOJCI
Za koru
150 gr maslaca
3 jaja
3 dl secera
3 1/2 dl brasna (210gr)
1 dl kakao
1 vanilin secer
prstohvat soli
Za preljev
1 1/5 dl vrhnja za slag
100 gr cokolade
1 1/5 dl secera
1 kasika meda
75 gr maslaca
1 1/5 dl vrhnja za slag
100 gr cokolade
1 1/5 dl secera
1 kasika meda
75 gr maslaca
Za dekoraciju
2 snickers cokoladice ili neke druge po zelji
Jagode (ja nisam imala ovaj put)
marshmallows
2 snickers cokoladice ili neke druge po zelji
Jagode (ja nisam imala ovaj put)
marshmallows
PRIPREMA
Pripremimo kalup od 24cm tako sto ga premazmo maslacem i oblozimo papirom za pecenje. Ugrijemo rernu na 200 stepeni.
Pripremimo kalup od 24cm tako sto ga premazmo maslacem i oblozimo papirom za pecenje. Ugrijemo rernu na 200 stepeni.
Prvo istopimo maslac i ostavimo sa strane.
Umutimo rucno jaja i secer, lagano i tome dodamo istopljeni maslac.
Umutimo rucno jaja i secer, lagano i tome dodamo istopljeni maslac.
Pomjesamo sve suhe sastojke i tome dodamo smjesu od jaja i maslaca. Promjesamo da se izjednaci, izlijemo u kalup i pecemo 11-12 minuta. Ovaj kolac je poput mud cake, znaci treba da bude mecav a ne suh kad se ispece. Ostavimo da se malo ohladi.
U serpici pomjesamo vrhnje za slag, secer, med i cokoladu. Stavimo na vatru da prokuha i ostavimo da kuha nekoliko minuta. Sklonimo s vatre i dodamo maslac i mjesamo dok se maslac ne istopi. Kada nam se preljev malo ohladio a i kora prelijemo preljev preko kore i ukrasimo po zelji.
Ostavimo u frizider nekoliko sati i onda jedemo
Bon appetit!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar