Sastojci
Kore:
6 belanaca
6 žumanaca
100gr šećera
30gr mlevenih orasa
30gr brašna
5gr praška za pecivo
6 belanaca
6 žumanaca
100gr šećera
30gr mlevenih orasa
30gr brašna
5gr praška za pecivo
Fil:
1 lit mleka
3 pudinga od vanile
3 kašika brašna
250gr šećera
250gr maslaca ili margarina
1 lit mleka
3 pudinga od vanile
3 kašika brašna
250gr šećera
250gr maslaca ili margarina
Kuglice:
200gr mlevenog keksa
200gr mlevenih orasa
oko 100gr soka od narandže
20gr kakao
100gr margarina ili maslaca
200gr mlevenog keksa
200gr mlevenih orasa
oko 100gr soka od narandže
20gr kakao
100gr margarina ili maslaca
Ganaš:
100gr čokolade
200ml slatke pavlake
100gr čokolade
200ml slatke pavlake
Priprema
1. Kora: umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom. Dodati žumanca, orase, brašno i
prašak za pecivo. Dobro sjediniti i sipati u kalup od 28cm. Peći na 50-tak minuta na
160C. Kora je penasta i lagana, zato se peče malo duže na manjoj temperaturi. Kad se
ohladi , preseći na pola. Da se tokom pečenja kora na sredini ne bi podigla, a stranice
spustile, nemojte podmazivati sa strane. Staviti papir samo na dno kore ili podmazati.
Tako će kora biti ujednačena kao na slici.
2. Fil: odvojiti malo mleka, a ostalo zakuvati zajedno sa šećerom. U malo mleka staviti
puding od vanile i brašno, i kad mleko prokuva, sipati smesu dok se ne zgusne. Ohladiti i
dodati umućen margarin ili maslac.
3. Kuglice: otopiti margarin ili maslac, dodati sok od narandže, orase, kakao i keks. Sve
sjediniti i praviti kuglice oko 15-tak gr teške, ili po želji još manje. Dobila sam 43
kuglica.
4. Ređati:kora-vanil fil-kuglice-vanil fil-kora-ganaš Ukrasiti po želji. Ja sam okolo
namazala šlagom i prekrila sa mlevenim keksom, a u sredini izlila ganaš.
5. Ganaš: zagrejavati (ne da proključa) slatku pavlaku i čokoladu, dok se ne sjedini. Malo
prohladiti, pa preliti tortu.
prašak za pecivo. Dobro sjediniti i sipati u kalup od 28cm. Peći na 50-tak minuta na
160C. Kora je penasta i lagana, zato se peče malo duže na manjoj temperaturi. Kad se
ohladi , preseći na pola. Da se tokom pečenja kora na sredini ne bi podigla, a stranice
spustile, nemojte podmazivati sa strane. Staviti papir samo na dno kore ili podmazati.
Tako će kora biti ujednačena kao na slici.
2. Fil: odvojiti malo mleka, a ostalo zakuvati zajedno sa šećerom. U malo mleka staviti
puding od vanile i brašno, i kad mleko prokuva, sipati smesu dok se ne zgusne. Ohladiti i
dodati umućen margarin ili maslac.
3. Kuglice: otopiti margarin ili maslac, dodati sok od narandže, orase, kakao i keks. Sve
sjediniti i praviti kuglice oko 15-tak gr teške, ili po želji još manje. Dobila sam 43
kuglica.
4. Ređati:kora-vanil fil-kuglice-vanil fil-kora-ganaš Ukrasiti po želji. Ja sam okolo
namazala šlagom i prekrila sa mlevenim keksom, a u sredini izlila ganaš.
5. Ganaš: zagrejavati (ne da proključa) slatku pavlaku i čokoladu, dok se ne sjedini. Malo
prohladiti, pa preliti tortu.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar