ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

CARROT CAKE





SASTOJCI
4 jaja
300 ml ulja (npr. suncokretovo )
400 gr secera
2 zlicice vanilije ekstrakta
250 gr brasna
2 zlicice sode bikarbone
2 zlicice praska za pecivo
1/2 zlicice soli
2 zlicice cimeta
330 gr ribane mrkve
110 gr seckani pekan oraha ( nemora )
Krema
225 gr kremnog sira ( npr. philadelphia )
115 gr omeksalog maslaca
1 zlicica vanilije ekstrakta
110 gr pekan iseckan, ( ne mora ko je elergican, moze se preskociti)
480 gr secera u prahu
1 zlicica vanilije ekstrakt
PRIPREMA
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
Pripremiti jednu manju tepsiju dimenzije 23 x 33 cm, premazat masnocom, dno i stranice. Mozete i okrugli kalup za torte slicne dimenzije. Ja volim i jedan i drugi.
U jednu posudu sa mikserom izmiksati zajedno cela jaja, ulje, secer i vaniljiju.
Pomesati zajedno suhe sastojke pa u nekoliko navrata umiksati u smesu od jaja i na kraju umesati ribanu mrkvu i seckane pecan orahe ako ih koristimo ja nisam ovaj put.
Dobivenu smesu istresti u vec pripremljenu manju tepsiju i staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pocnici na 175 stupnjeva nekih 40 do 50 minuta. Ovisno od pecnice. Peceno je kada se stranice testa odvoje od kalupa a sredina mekana.
Pecan kolac ohladiti u potpunosti.
Za krem izmiksati sve navedene sastojke i sa tim premazati vec ohladjeni kolac.
Seci snite po zelji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar