Mislila sam da sam probala krompir u bilo kom obliku. Ali, ovo je prvi put da ga probam spremljenog na ovaj način. Ukusno – malo je reći. Krompir pire je favorit na našim stolovima. Ako volite pire, možete pripremite glavno jelo i garnir u jednom jelu. Predlažemo vam originalni recept krompirovih „gnezda“ koji vam neće oduzeti puno vremena, ali ukućani (pogotovo deca) ili vaši gosti ostaće oduševljeni ovim jelom.
Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:
– oko pola kilograma krompira
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 jaje
– 50-70 gr tvrdog sira
– 200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa
– 50-70 gr tvrdog sira
– 200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa
Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi. Crni luk sitno iseckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i beli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo. Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera.
Od pirea formirajte „gnezda“ koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.U gnezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta. Ako želite, pre posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
www.uspesnazena.com
Nema komentara:
Objavi komentar