Sastojci:
- 1 salica 250 ml
- 500gr. pilećih fileta ili prsa
- 2 cena cesnjaka
- sol,peper,crvena paprika,cayenne peper
- 1/2 salice brasna
- 3 salice Provita cornflakesa Podravka
- 2 zlice parmezana
- 1/4 zlicice Mljevene crvene paprike Podravka
- 1/4 zlicice cesnjaka u prahu po zelji
- 60ml. kiselo mlijeko
- SAUCE:
- 1 salica kiselog vrhnja
- 1/4 salice majoneze
- 30gr. Parmezan Sir
- 1 cen cesnjaka
- 2 zlice vlasca ili mladi luk
- sol i papar
Priprema:
- Pilece filete isjecite na manje komadice.Mozete koristiti i pileca prsa tako sto ih prvo isjecete na trakice a zatim na manje komade.Piletinu stavite u zdjelu zatim dodajte sitno rendani cesnjak,sol,peper,ljute paprike po zelji i malo crvene paprike.Ostavite sa strane.
- U ziplock vrecicu dodajte brasno.U blenderu izblendirajte cornflakes,parmezan sir,cesnjaka u prahu(ako imate i po zelji) i crvenu papriku.Stavite smjesu u drugu ziplock vrecicu.
- Piletinu stavite u vrecicu sa brasnom,zatvorite i dobro izmjesajte.
- Izvadite piletinu iz vrecice,vratite u zdjelu dodajte kiselo mlijeko i izmjesajte sve zajedno.
- Zatim piletinu stavite u vrecicu sa cornflaksom.Takoder izmjesjate dobro.Ako vam se piletina zalijepila slobodno vadite dio po dio i uvaljajte u cornflakes.
Pravite kao male kuglice-bites- stavljate u pleh oblozen sa pek papirom i pecite u zagrijanoj pecnici na 200 c oko 15-20min.Ako pravite manje kuglice pecite krace,pak ako su deblje pecite duze
- PARMEZAN_RANCH SAUCE:Izblendirajte sve sastojke zajedno.Dodajte sitno sjeckani vlasac ili mladi luk,sitno sjeckani cesnjak,sol i peper.
Nema komentara:
Objavi komentar