Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 vrećica vanili šećera
Krema:
2 jaja
200 grama šećera
2 žlice vode
250 grama maslaca ili margarina
50 grama kakaa
rum
3-4 dcl kuhane crne kave
Priprema
1.
Za biskvit izmiksajte bjelanjke, dodajte šećer, i žumanjke jedan po jedan, te lagano žlicom brašno i nježno promješajte.
1.
Za biskvit izmiksajte bjelanjke, dodajte šećer, i žumanjke jedan po jedan, te lagano žlicom brašno i nježno promješajte.
2.
U veliki crni protvan od pećnice stavite pek papir pa rasporedite biskvitnu smjesu.
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
U veliki crni protvan od pećnice stavite pek papir pa rasporedite biskvitnu smjesu.
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
3.
Ohlađen kolač izrežite na tri ili četiri trake i namočite kuhanom kavom.
Ohlađen kolač izrežite na tri ili četiri trake i namočite kuhanom kavom.
4.
Za kremu skuhajte na pari jaja sa vodom i šećerom dok se ne zgusnu pa dodajte kakao.
Za kremu skuhajte na pari jaja sa vodom i šećerom dok se ne zgusnu pa dodajte kakao.
5.
U kremu dodajte izmiksani maslac žlicu po žlicu mješajući dok se sve ne izjednači pa nakraju umješajte rum.
U kremu dodajte izmiksani maslac žlicu po žlicu mješajući dok se sve ne izjednači pa nakraju umješajte rum.
6.
Namažite kore i lagano pritisnite te stavite u frižider da se dobro ohladi.
Namažite kore i lagano pritisnite te stavite u frižider da se dobro ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar