Sastojci
2 jaja
1 solja secera
1 solja ulja
1 solja mlijeka
1 solja griza
1 solja sjeckanih oraha
3 dobro pune kasike kakao
1 prasak za pecivo
5 jabuka ogiljenih i izrendanih, ne cjediti ih
1 prasak za pecivo
5 jabuka ogiljenih i izrendanih, ne cjediti ih
Preliv
1 i 1/2 solja secera
2 solje mlijeka
200gr i + cokolade
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca
Priprema
1.
Jaja umutiti malo sa zicom, dodati secer, pa ulje i mlijeko i na kraju rendane neocijedjene jabuke.
2.
1 i 1/2 solja secera
2 solje mlijeka
200gr i + cokolade
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca
Priprema
1.
Jaja umutiti malo sa zicom, dodati secer, pa ulje i mlijeko i na kraju rendane neocijedjene jabuke.
2.
Griz, orahe, kakao i prasak za pecivo izmijesati zajedno i dodati u gornju masu.
Sve lagano izmijesati. Masa izgleda zitka, nije mnogo gusta, ali tako treba. kad se ispece bice dobro. Pleh velicina odprilike 25×35 cm. Za vecu povecati duplo ili…
Peci na 180 stepeni 40 -ak min.
Sve lagano izmijesati. Masa izgleda zitka, nije mnogo gusta, ali tako treba. kad se ispece bice dobro. Pleh velicina odprilike 25×35 cm. Za vecu povecati duplo ili…
Peci na 180 stepeni 40 -ak min.
PRELIV:
3.
Dok se kolac pece, staviti da provrije mlijeko sa secerom, 150 grama cokolade bilo kakve, pola margarina ili maslaca( 125 gr).
4.
Kad se cokolada i maslac otopi , ne mora idealno, mozda ostanu kao male mrvice cokolade, ali nema veze, preliti pecen kolac ,prvo pola pa malo sacekati i onda ostalo. Ostaviti tako.
Ja pravim uvece pa je tako sutradan idealno za jesti, sve arome se izmijesaju, kolac upije svu tekucinu a gore ostane samo cokolada kao glazura.
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar