Sastojci 6 osoba
40dkg mljevenog mesa
35dkg brasna
2 glavice luka
3-4 cesnjaka bijelog luka
10-15dkg putera
15dkg milerama
2 jaja
malo bibera i soli
40dkg mljevenog mesa
35dkg brasna
2 glavice luka
3-4 cesnjaka bijelog luka
10-15dkg putera
15dkg milerama
2 jaja
malo bibera i soli
Priprema
1.
Zamjesite tijesto srednje tvrdoce od brasna, jaja, malo soli, i malo mlake vode.
2.
1.
Zamjesite tijesto srednje tvrdoce od brasna, jaja, malo soli, i malo mlake vode.
2.
Razvijte jufku i isijecite je na kvadratice velicine 5 x 5cm. Mljeveno meso posolite, i u njega dodajte biber i sitno isjeckani crveni luk. Sve skupa dobro izmjesajte i formirajte male nadjevne grudice, koje stavljate na svaki kvadratic od jufke. Krajeve jufke premazete bjelankom i presavijte da budu u obliku trougla.
3.
Kuhajte 5-10 minuta u kljucaloj slanoj vodi. Kada je gotovo, klepe ocjedite i stavite u vatrostalnu zdjelu. Prelijte topljenim puterom i mileramom sa bijelim lukom, te ponovo zapecite u pecnici.
Kuhajte 5-10 minuta u kljucaloj slanoj vodi. Kada je gotovo, klepe ocjedite i stavite u vatrostalnu zdjelu. Prelijte topljenim puterom i mileramom sa bijelim lukom, te ponovo zapecite u pecnici.
Nema komentara:
Objavi komentar