petak, 25. ožujka 2016.

ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA




SASTOJCI
biskvit
5 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
i još
350 gr višanja
5 kašika šećera
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr mliječne čokolade
200 gr margarina
1 vanilin šećer
3 kašike marmelade
glazura
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr margarina
1 kašika ulja
PRIPREMA
Umutiti jaja i šećer, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo, sve sjediniti, pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C. Pečen biskvit ohladiti.
U šerpu staviti višnje, preliti sa šećerom i vanilin šećerom, pa kratko kuhati.
Otopiti čokoladu i margarin, malo prohladiti. Biskvit izlomiti u većoj posudi, pa preliti prohlađenom čokoladom. Zatim dodati i višnje i otopljenu marmeladu.
Sve dobro izmješati.Oblikovati tortu. Ja sam koristila kalup za srneća leđa. Ostaviti u frižideru da se stegne, pa istresti na tacnu.
Na pari otopiti čokoladu, margarin i ulje, pa tortu preliti glazurom.
Kad se glazura stegne, rezati na parčad.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar