ti si moja čokolada..ja sam tvoja čokoladaaa, i da nisam tako mlada ja bih te ljubila ….
Sastojci
Biskvit
200 g čokolade (70 % kakaa) ili čokolada za kuhanje
5 kom jaja
200g badema (oljuštenih i samljevenih)
80 g maslaca
80g šećera
2 žlićice praška za pecivo
1 vanil šećer ..2 žlice pekmeza od borovnice za premazivanje biskvita
Krema
400 g čokolade (70%kakaa) ili čokolada za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovnice
Glazura
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovine
Preljev
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
ukrašavanje
2 kom fišeka za sladoled
Sastojci
Biskvit
200 g čokolade (70 % kakaa) ili čokolada za kuhanje
5 kom jaja
200g badema (oljuštenih i samljevenih)
80 g maslaca
80g šećera
2 žlićice praška za pecivo
1 vanil šećer ..2 žlice pekmeza od borovnice za premazivanje biskvita
Krema
400 g čokolade (70%kakaa) ili čokolada za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovnice
Glazura
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovine
Preljev
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
ukrašavanje
2 kom fišeka za sladoled
Priprema
1.
Pjenasto izmutiti maslac sa obje vrste šećera.
Dodajte žumanjce i dobro izmješajte .
Na pari rastopite čokoladu i kad se malo prohladi dodajte u smjesu ..
nakon toga umiješajte sitno mljevene bademe, prašak za pecivo i žlicu pekmeza od borovnice.
Na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjeljanjaka.
2.
Smijesu izlijte u kalup (26cm) prekriven papirom za pećenje i namazan maslacem
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180¨ 50 minuta
3.
400 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja i u njemu rastopite sitno isjeckanu čokoladu .
Miješajte dok ne dobijete glatku kremu i dok se čokolada posve ne istopi
Ostavite da se posve ohladi .
Kad se ohladi izradite kremu mikserom da udvostruči volumen .
1.
Pjenasto izmutiti maslac sa obje vrste šećera.
Dodajte žumanjce i dobro izmješajte .
Na pari rastopite čokoladu i kad se malo prohladi dodajte u smjesu ..
nakon toga umiješajte sitno mljevene bademe, prašak za pecivo i žlicu pekmeza od borovnice.
Na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjeljanjaka.
2.
Smijesu izlijte u kalup (26cm) prekriven papirom za pećenje i namazan maslacem
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180¨ 50 minuta
3.
400 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja i u njemu rastopite sitno isjeckanu čokoladu .
Miješajte dok ne dobijete glatku kremu i dok se čokolada posve ne istopi
Ostavite da se posve ohladi .
Kad se ohladi izradite kremu mikserom da udvostruči volumen .
4.
Kad se biskvit ohladi, vodoravno ga prerežite na pola.
Premažite biskvit 1 žlicom pekmeza od borovnice.
Na to stavite izrađenu kremu i poravnajte .
Na kremu stavite drugi biskvit i njega premažite 1 žlicom pekmeza .
5.
Za glazuru izradite preostalo slatko vrhnje (200ml)
u koji ste dodali žlicu pekmeza od borovnice Premažite cijelu tortu .
Na jednom dijelu ostavite malu grudicu kreme na koju ćete staviti fišek od sladoleda
Kad se biskvit ohladi, vodoravno ga prerežite na pola.
Premažite biskvit 1 žlicom pekmeza od borovnice.
Na to stavite izrađenu kremu i poravnajte .
Na kremu stavite drugi biskvit i njega premažite 1 žlicom pekmeza .
5.
Za glazuru izradite preostalo slatko vrhnje (200ml)
u koji ste dodali žlicu pekmeza od borovnice Premažite cijelu tortu .
Na jednom dijelu ostavite malu grudicu kreme na koju ćete staviti fišek od sladoleda
6.
za ukrašavanje . .otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ..
Prelijte preko grudice kreme da se slijeva preko torte …i stavite fišeke na grudicu od vrhnja ..
Posluživanje
…ja bih se ljubila ….ja bih se ljubila …..
za ukrašavanje . .otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ..
Prelijte preko grudice kreme da se slijeva preko torte …i stavite fišeke na grudicu od vrhnja ..
Posluživanje
…ja bih se ljubila ….ja bih se ljubila …..
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar