četvrtak, 24. ožujka 2016.

LAKA I JEDNOSTAVNA ZA IZRADU:PENASTA BOMBA




SASTOJCI
biskvit
3 kom. jaja
3 zlice brasna
3 zlice ulja
2 zlice mleka
1 paketic prasak za pecivo
prstohvat sol
3 zlice secera
krema
700 ml. vrhnje za slag
3 zlice secera
400 gr. mlecne cokolade
150 gr. cokolade za kuhanje ili cokoladne kapljice
jos
50 gr. cokolade za kuhanje
70-80 gr. krupno mljevenih oraha
PRIPREMA
Biskvit
Odelite zumancat od belancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol te izmiksajte dok dobijete cvrst sneg.Dodajte secer te kratko izmiksati.Dodajte postepeno ulje i mleko i miksajte kratko dok se poveze.
Sad namalite mikser na najmanjoj brzini,te dodavajte jedno po jedno zumance.Miksajte samo dok se sve poveze.Iskljucite mikser,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo,te sve lepo varjacom rucno izmesajte dok se poveze.
Kalup precnika 28 cm.oblozite pek papirom.Izlijte masu,zagladite povrsinu te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni nekih 25 minuta.Najbolje proverite cackalicom.Gotov biskvit,izvadite iz kalupa te ostavite da se ohladi dok spremate kremu.
U manju serpicu stavite 300 ml.vrhnje za slag.Dodajte izlomljenu cokoladu i secer,te otapajte na niskoj vatri.Pazite da ne prokljuca.Kada se sve lepo otopi i sajedini,maknite sa vatre te ostavite sa strane da se prohladi.
Ostatak vrhnja u drugu posudu izmiksajte u sneg.Nemora biti cvrst,dovoljno kada se pojave metlice na povrsini,tada je gotovo.
Dodajte prohladzenu cokoladu,te sve lepo ruco izmesajte (nikako mikserom).Na kraju dodajte iseckanu cokoladu ili cokoladne kapljice.
Kada se sve lepo poveze,torta je spremna za slaganje.
Na tacnu na koju ce vam stajati torta stavite koru.Vratite obruc oko nje.Ja sam pod biskvita stavila aluminiumsku foliju kako nebi mi iscurela krema.
Potom izlijte kremu,zagladite povrsinu,te stavite u hladnjak najmanje 2 saata,da se torta dobro stegne.
Nakon hladzenja,vrelim mokrim nozem prodzeite kroz rubova torte,te odstranite obruc.
Po povrsini naribajte cokolade,a sa strana zalepite krupno mljevene orahe.Ostavite da se ohladi,potom secite i posluzite.
Prijatno!
Izvor.http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar