utorak, 29. ožujka 2016.

ŠVEDSKA KREMPITA





– 3 kore lisnatog tijesta
– 3 pudinga od vanilije
– 1,5 l soka od višanja
– 1 l slatkog vrhnja
– 5 žlica šećera
– 1 paket višanja
Priprema:
Kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa
sljedeće dvije kore U soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
Izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko
vrhnje-kora i gore posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na
kocke.
Posluživanje:
1,5 l soka od višanja ja otopim višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3-4 dcl soka a ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok od višanja.
www.coolinarika.co

Nema komentara:

Objavi komentar