ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

RUZICE OD JABUKA




Pomoću lisnatog testa i jabuka možete stvoriti malo kulinarsko umetničko delo. Ovaj desert je možda i previše dobar za jelo. Prelepi desert mogao bi biti ponuđen i u restoranu s 5 zvezdica.
Sasvim lako ga možete i sami napraviti, a sastoji se samo od 4 sastojka.
Za šest ruža potrebni su vam:
Dve jabuke (najbolje organske)
Pola limuna
Jedna kašika brašna
Jedno pakovanje lisnatog testa
Tri kašike džema od kajsije
Cimet
Šećer u prahu
Priprema:
Jabuke presecite na pola. Izvadite koštice i peteljku. Očistite ih, ali ne gulite koru. Seckajte ih na tanke kriške.
U činiju srednje veličine sipajte vode do pola i u nju iscedite sok od limuna.
Kriške jabuka potopite u vodu s limunom i celu činiju ubacite u mikrotalasnu na tri minuta. Nakon toga procedite jabuke.
U tri kašike džema od kajsija sipajte dve kašike vode. Stavite u mirkotalasnu na jedan minut, a kada izvadite tek onda ih promešajte.
Pakovanje lisnatog testa pospite brašnom i razvijte da bude tanko. Iz njega isecite šest traka.
Svaku traku premažite džemom od kajsija i počnite da slažete jabuke po njemu i to tako da donja ravnija strana kriške bude na otprilike polovini trake od testa, a da gornja, obla strana sa korom viri izvan testa.
Jabuke pospite cimetom po želji.
Drugu polovinu testa prebacite preko jabuka, pa počnite uzduž da rolate.
Ruže ubacite u kalupe od šest mafina. Ubacite u rernu i pecite na 190 do 200 stepeni oko 40 do 45 minuta.
Kada se ispeku pospite ih šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar