četvrtak, 24. ožujka 2016.

USKRŠNJI ZEČIĆI





Bez uskršnjeg zeca nemoguće je zamisliti Uskrs bilo da ste dijete po godinama ili načinu razmišljanja. Ideju za zečiće-pince našla sam na internetu pa se " vječito dijete " u meni odlučilo poigrati. Jednostavni su za napraviti, izgledaju slatko i dekorativno.


Sastojci
50 dag Glatkog brašna Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
12 dag šećera
1 Cimet šećer Dolcela
2 jaja
10 dag otopljenog maslaca
malo soli
200ml mlakog mlijeka
grožđice, brusnice za dekoraciju
1 Dr Oetker finesse ribana narančina kora
pu ukusu mljevenih začina muškatnog orašćica kardamona klinčića anisa cimeta



Priprema
1.
Brašno prosijati,  pa sve suhe sastojke promiješajte.
U sredini napraviti udubljenje stavite jedno cijelo jaje i žumanjca,  jedan bjelanjak ostavite za premazivanje ,pa uz pomoć miksera sa spiralama za tijesto, umijesite tijesto uz postepeno dodavanje  maslaca i  mlakog mlijeka.
Tijesto dobro izraditi i ostaviti na mlakom mjestu pokriveno  da se diže 40 min.
2.
Potom tijesto istresti na pobrašnjenu površinu i premjesiti . Podijelit ga na otprilike 20 dijelova i od svakog dijela formirajte kuglicu. Ostavite da malo odstoji, obavezno pokriveno da se ne suši .
3.

Kuglice razvaljajte  kao za njoke na otprilike debljinu  prsta.

4.
Umotajte u spiralu ,a višak odrežite nožem. Od tog viška uzmite manji komadić pa formirajte kuglicu (repić)  od malo većeg komadića formirajte glavicu zeca zarežite nožem pa formirajte uške, za oko umetnite komadić grožđica ili brusnice. Glavicu i rep spojite bjelanjkom.





5.
Posložote zečiće na lim koji ste obložili masnim papirom za pečenje.Premažite ih dobro preostalim bjelanjkom po želji posipajte  šećerom.

6.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180ºC  dok ne dobiju lijepu boju. Pečeno ostavite da se ohladi.

7.
Kad su se dobro  ohladili od raznobojnih ukrasnih  vrpci  zečićima vezivati mašnice.

Nema komentara:

Objavi komentar