nedjelja, 27. ožujka 2016.

PITA KOJA SE LAKO SPREMA, A JOS LAKSE JEDE!!





Izuzetno fina pita, okolo hrskava, a unutra mekana i sočna
Sastojci
potrebno je
500 g kora za pitu
500 g sira
2 kom jaja
po potrebi soli
Za premazivanje kora
2 čaše (180 g) jogurta
1,5-2 čaše ulja ili istopljene masti
2 čaše griza
2-3 kom jaja
1 kom prašak za pecivo
po potrebi soli

Priprema
1.
Za premazivanje kora umutiti jaja, dodati jogurt, griz pomiješan sa praškom za pecivo posoliti po potrebi i izmiješati, na kraju dodati ulje ili istopljenu mast i izmiješati.
2.
Izmiješati sir i jaja i posoliti po potrebi.
3.
Uzeti jednu koru i premazati je premazom od griza, staviti drugu koru pa i nju premazati, preko staviti i treću koru pa i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira, razvući kašikom po kori
4.
Tako premazane kore urolati,
5.
stavljati u pleh premazan sa malo ulja, ostatkom fila premazati rolate i posuti susamom
6.
Peći na 200 C da fino porumeni
7.
Fina i topla i hladna

Nema komentara:

Objavi komentar