četvrtak, 24. ožujka 2016.

Maksi limun kuglof





Sastojci
4 jaja
230 g šećera
1 limun šećer
300 ml (2 čašice) euforija krem jogurta ‘limun kolač’
sok polovice limuna
120 ml ulja
70 g mljevenog maka
350 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Glazura
100 g šećera u prahu
2-3 žlice limunovog soka



Priprema
1.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i limun šećerom. Dodajte euforija krem jogurt, limunov sok i ulje. Umiješajte mljeveni mak.
2.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prstohvatom soli i dodajte u smjesu od jaja i jogurta.
3.
Izlite u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof i pecite na 180C oko 50-60 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kuglof pečen. Ostavite da se ohladi.
4.
Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom i prelijte peko ohlađenog kuglofa.
Napomena
Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti limun krem jogurt ili limun šećer, naravno da možete koristiti i običan tekući ili čvrsti jogurt, a količinu limunovog soka povećati za duplo, tj. koristiti sok cijelog limuna + malo ribane limunove korice.
Ako niste ljubitelj maka, možete koristiti i mljevene bademe ili lješnjake.

Nema komentara:

Objavi komentar