petak, 25. ožujka 2016.

NJEZNE KOCKE SA JAGODAMA



SASTOJCI
Biskvit
180 g maslaca
150 g secera
1 vanilin secer
4 jaja (230 g)
200 g brasna
50 g gustina
1/2 velike zlice praska za pecivo (8 g)
Za preko
250 g maskarpone sira
200 g kremastog sira (koristila sam Quark)
100 g cokoladnih mrvica
150 g secera u prahu
2 vanilina secera
2 kesice slaga
300 g jagoda
cokoladni komadici za preko (oko 50 g)
PRIPREMA
Pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje 35×40 cm,dublji.
Maslac izraditi zajedno sa secerom i vanilinim secerom elektricnom mjesalicom toliko da dobijete finu,pjenastu smjesu.
Dodavati jaja,ali sve jedno po jednom,cjelo vrjeme mjesati.
Brasno sjediniti sa praskom za pecivo i gustinom te dodati tome i mjesati toliko da se sve fino sjedini.
Staviti pripremljenu smjesu za biskvit u kalup,lopaticom preko izravnjati i staviti da se pece u vec zagrijanoj pecnici na 180°C 25-30 minuta (proba cackalicom).
Peceni biskvit jos vruc izbosti na vise mjesta cackalicom i poprskati sa sokom.
Za preko
Maskarpone sjediniti sa sirom,secerom u prahu i vanilinim secerom,zicom dobro izmjesati.
Oba slaga pripremiti po upustvu na kesici pa dodati maskarpone sir smjesi,kratko izmjesati.
Jagode sjeci na manje kocke pa dodati u fil,kao i cokoladne mrvice,zlicom izmjesati.
Premazati fil preko ohladjenog biskvita,ukrasiti cokoladnim mrvicama preko i ostaviti na hladnom da stoji da se krema stegne.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar