BISKVIT :
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1dcl. mlijeka
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1dcl. mlijeka
KREMA:
8 žumanjaka
10dag. šećera
2 želatine u prahu
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade
PRIPREMA
1.
… bjelanjke dobro umutiti mikserom… kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer… lagano umiješati brašno… staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min. … staviti mlijeko da zakipi, njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi.
2.
… želatinu promješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 min. .. žutanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )… dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi… dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je … jer zna se ona ohladiti i prije, ali dobra je tek kad postane recimo želatinasta
3.
8 žumanjaka
10dag. šećera
2 želatine u prahu
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade
PRIPREMA
1.
… bjelanjke dobro umutiti mikserom… kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer… lagano umiješati brašno… staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min. … staviti mlijeko da zakipi, njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi.
2.
… želatinu promješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 min. .. žutanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )… dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi… dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je … jer zna se ona ohladiti i prije, ali dobra je tek kad postane recimo želatinasta
3.
… u dobro ohlađenu kremu dodati izrađeno vrhnje za šlag.. izmiješati mikserom i dodati mliječnu čokoladu u sitnim kockicama ( ja je onako dobro izlupam s batom za meso)… kremu staviti na biskvit i ohladiti…
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar