SASTOJCI
biskvit
4 jaja
20 dag šećera u prahu
20 dag brašna
4-5 v.ž vrele vode
1 prašak za pecivo
krema
10 dag čokolade za kuhanje
20 dag šećera u prahu
1 jaje
1 margarin
1 dcl ruma
10 dag čokolade za kuhanje
20 dag šećera u prahu
1 jaje
1 margarin
1 dcl ruma
glazura
10-15 dag čokolade za kuhanje
4-5 v.ž ulja
10-15 dag čokolade za kuhanje
4-5 v.ž ulja
PRIPREMA
Ispeći biskvit od 4 jaja,brašna,šećera,praška za pecivo i vrele vode.Peći u bilo kakvoj vrsti tepsije na 180 stupnjeva oko 25 minuta,ohladiti i narezati ,namrviti ili natrgati na manje komadiće ili kockice.Za kremu sve sastojke otopiti na laganoj vatri(jaje dodati odmah na početku da se nebi poslije skuhalo-ja stavim sve skupa hladno i onda miješam dok se sve ne otopi).
Ispeći biskvit od 4 jaja,brašna,šećera,praška za pecivo i vrele vode.Peći u bilo kakvoj vrsti tepsije na 180 stupnjeva oko 25 minuta,ohladiti i narezati ,namrviti ili natrgati na manje komadiće ili kockice.Za kremu sve sastojke otopiti na laganoj vatri(jaje dodati odmah na početku da se nebi poslije skuhalo-ja stavim sve skupa hladno i onda miješam dok se sve ne otopi).
Pripremiti veći i dulji komad folije.Kremu malo ohladiti(par minuta),pa je preliti po biskvitu i dobro izmiješati(najbolje rukama).
Smjesu sipati na foliju i rukama oblikovati štrucu(roladu).Umotati je i preko noći (ili barem na 2-3 sata)staviti u frižider da očvrsne.
Kad se ohladi preliti je čokoladnom glazurom;otopiti na pari čokoladu s malo ulja.Opet ohladiti,rezati i poslužiti.
Izvor;http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar