SASTOJCI
biskvit
2 jaja
220g šećera
200ml jogurta
biskvit
2 jaja
220g šećera
200ml jogurta
200ml ulja
320g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaoa u prahu
250g malina
320g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaoa u prahu
250g malina
preljev
200 ml hladnog mlijeka
200 ml hladnog mlijeka
krema
500ml slatkog vrhnja
200g čokolade
500ml slatkog vrhnja
200g čokolade
PRIPREMA
Izmiksajte jaja,šećer,jogurt ,ulje polovicu malina i na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo.Sada lagano umješajte preostalu polovicu malina
Izmiksajte jaja,šećer,jogurt ,ulje polovicu malina i na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo.Sada lagano umješajte preostalu polovicu malina
Sve skupa izlijte u dobro namašteni lim promjera 24 x42
Pecite na 200 stupnjeva otp.35 minuta
Ohlađeni biskvit prelijte sa hladnim mlijekom
Pecite na 200 stupnjeva otp.35 minuta
Ohlađeni biskvit prelijte sa hladnim mlijekom
Ganasch :na laganoj vatri zagrijavajte vrhnje i čokoladu dok se dobro čokolada ne otopi.
Preljte po biskvitu i dobro ohladite
Preljte po biskvitu i dobro ohladite
Ohlađeni kolač izrežite na kockice i ukrasite malinama
POSLUZIVANJE
maline možete zamjeniti svim bobičastim voćem,mogu i višnje,breskve,marelice ali da su dobro zrele jer se kolač mora topiti u ustima.
maline možete zamjeniti svim bobičastim voćem,mogu i višnje,breskve,marelice ali da su dobro zrele jer se kolač mora topiti u ustima.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar