petak, 11. ožujka 2016.

MAFINI SA COKOLADOM




Sastojci
12 osoba
250 gr brasna tip 400- ostro
1 kesica prasak za pecivo + na vrh noza soli
2 pune sup.kasike prah secera
1 kom vece jaje
150 ml kisele pavlake ili milerama
200 ml mleka
100 gr maslaca
200 gr iseckane cokolade za kuvanje
40 gr cokolade za ukrasavanje
Mozete dodati
1 kaf.kasicica kakao prah
2 sup.kasika seckani badem, lesnik, pistaci


PRIPREMA:
1.
U posudu u kojoj cete praviti smesu, prosejte brasno, prasak za pecivo, prah secer i vrlo malo soli. Preko toga dodajte jaje, pavlaku rastopljeni i prohladjeni maslac, mleko pa izmutite mikserom da se sastojci dobro povezu a zatim dodati seckanu cokoladu koju cete umesati rucno. Vodite racuna da kod seckanja cokolade odmah odvojite deo za posipanje mafina.
2.
U metalni pleh za mafine ubacite 12 hartijanih korpica i sipajte smesu do ruba korpice. Smesa je izuzetno lepljiva pa ako nemate korpice, kalup oblozite pek-papirom. Kada se mafini ohlade papir cete lako skinuti.
U silikonski kalup ne morate stavljati papirne korpice, nece se zalepiti.
3.
Mafine pre pecenja posuti sa kockicama cokolade obavezno a sa seckanim bademom, lesnicima, pistacima po vasoj zelji. Ako zelite da budu tamniji u suve sastojke prosejte 1 punu kafenu kasicicu kakao praha.
4.
Kalup staviti u predhodno zagrejanu pecnicu na 180c i peci 20 minuta.
5.
Ovo je malo skuplja verzija mafina ali s obzirom da bi za taj novac mogli da kupite samo par komada takvog ukusa i kvaliteta, mislim da se jako isplati napraviti ih.

Nema komentara:

Objavi komentar