srijeda, 9. ožujka 2016.

COKOLADNE KOCKE





Sastojci:
Tijesto:
3 jaja
12 žlica brašna
12 žlica šećera
12 žlica toplog mlijeka
10 žlica ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 žlice kaka
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
100 g otopljene čokolade
2 žlice kakaa


Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvit. Miksati redom ili odvojiti žumanjke i bjelanjke pa žumanjke dodati na samom kraju.
Biskvit peći 20 minuta na 180 stupnjeva C . Miksati slatko vrhnje na srednjoj brzini miksera, u čvrsti šlag dodati otopljenu čokoladu i kakao. Ovom kremom premazati biskvit. Po vrhu posuti ribanom čokoladom ili ukrasiti šarama uz pomoć viljuške.
Posluživanje:
U kremu se po želji može dodati i 50 grama sitno nasjeckane čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar