subota, 12. ožujka 2016.
CRNO BIJELE KOCKE
Sastojci
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike ulja
10 kašika brašna
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
Za svetli fil:
8 dl mleka
100 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
250 g putera ili margarina
100 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
Za tamni fil:
5 dl slatke pavlake
250 g čokolade
Za glazuru:
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema
1
Umutiti 3 belanaca sa 3 kašike šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći i 2 kašike ulja. Izmešati 5 kašika brašna, 5 kašika mlevenih oraha, 1/2 kašičice praška za pecivi i 1 kašiku kakaoa, dodati u masu sa jajima pažljivo izmešati kašikom. Staviti u pleh veličine 20×30, prethodno obložen papirom i peći na 180 stepeni 15 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru.
2
Beli fil: U posudu staviti da provri 6 dl mleka, 100 g šećera i 2 vanile. Izmešati 2 pudinga od vanile i 2 dcl mleka dodati u vruće mleko i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi pa dodati 250 g umućena putera sa 100 g šećera u prahu.
3
Fil tamni: U posudu staviti 5 dl slatke pavlake i 250 g čokolade. Mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne istopo (masa ne sme da provri). Dobro ohladiti i umutiti mikserom. Filovati kolač. Kora premazana sa belim filom, pa kora. Preko druge kore staviti tamni fil od čokolade. Istopiti 100 g čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač. Kad se dobro ohladi
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar