nedjelja, 20. ožujka 2016.

CRVENA MAĐARICA




Varijacije na ovu temu sa korama su neograničene.Moglo bi se tu svašta dodavat,samo kad mašta proradi.Tko voli višnje i čokoladu ovo je slastica za njega.Osviježavajuć je, korama ne daje težinu teške kreme,a čokolada na kraju a šta se tu treba više reć……..trebalo bi probat sa jagodama, eto tu je još jedna ideja………….


Sastojci
Tijesto 50 dag brašna
25 dag maslaca
10 dag šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
sol
2 jaja
pola kiselog vrhnja
Nadijev Tegla višanja
2 dcl sirupa od višnje
1dcl višnjevače
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
cimet,7 dag maslaca
glazura 20dag čokolade
2 žlice mlijeka
7 dag margarina
Priprema
1.
U prosijano brašno dodati maslac rukama ga povezati sa brašnom.
2.
Dodati prašak za pecivo,sol šećer promiješati.
3.
Napraviti udubljenje i staviti jaja.
4.
Izmiksati spiralnim nastavcima,dodati vrhnje i izraditi meko tijesto.
5.
Izvaditi iz zdijele i lagano izraditi rukom.
6.
Neka odstoji pola sata.
7.
Podijeliti na četiri dijela,ja izvažem svaku lopticu da mi kore mudu jednake debljine.
8.
Izmjeriti dužinu i širinu tepsije,razvaljati tanko staviti masni papair na obrnutu stranu tepsije i peći na 170°C.
9.
Kore peći par minuta,moraju ostati svijetle.
10.
Nadjev:Cijeli sadržaj iz tegle višanja istrest u teću.
11.
Dodati još 2dcl vode ,ili sirupa od višnje, ili što god i promiješati.
12.
Odvaditi 1 dcl tekućine od višanja u drugu zdijelu.
13.
2 pudinga od vaniljie promiješati smijesu bez grudvica.
14.
Štapnim mikserom višnje i sok dobro izmiksati u gustu smijesu bez komadića višnje.
15.
Kuhati do vrenja.Uliti promiješani puding i brzo miješati dok se sve ne želira.
Dodati šećer.
16.
U još vruće dodati maslac,da bude kremasto.
U mlako dodati višnjevaču.
17.
Mlako stavljati po korama.
18.
Ne gornju koru staviti neku manju tepsiju i blago pritisnuti.
19.
Neka tako stoji neko vrijeme,dok de kore povežu sa kremom.
20.
Glazura:Na pari otopiti čokoladu,dodati 2 žlice mlijeka i margarin.Staviti u frižider dok se čokolada ne stisne.
21.
Ne treba bit stalno u frižideru,meni uvakvi kolači sa korama su lipši kad stoje van.Ali to je stvar ukusa.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar