SASTOJCI
biskvit
4 jaja
15 dag smedjeg secera
1 dc ulja
2 dc mlijeka
15 dag brasna
1 prasak za pecivo
fil
12 kasika vode
15 dag smedjeg secera
10 dag maslaca ili margarina
3-4 kasike kakaa
za ukras
5 dag bijele cokolade
biskvit
4 jaja
15 dag smedjeg secera
1 dc ulja
2 dc mlijeka
15 dag brasna
1 prasak za pecivo
fil
12 kasika vode
15 dag smedjeg secera
10 dag maslaca ili margarina
3-4 kasike kakaa
za ukras
5 dag bijele cokolade
PRIPREMA
1.
Jaja izraditi s secerom, pa dodati ulje i mlijeko i na kraju brasno pomjesano s praskom za pecivo. Najmanjom brzinom na mikseru umjesati brasno. Sve istresti u namasten u modlu za tortu ili manju tepsiju.
2.
Pecite na 180°C oko 35-40 minuta
3.
Za fil sve stavite u posudu i na vatru dok ne prokuha ali skinite prije nego baci prvi kljuc odnosno prije prokuhavanja.
4.
Tako vruci fil prelijte preko vruceg biskvita
5.
Ostavite bar 2-3 sata da se ohladi, onda biskvit pola fila upije a pola se stvrdne (po pravilu) ali moji to vole jos dok je toplo i dok je fil jos tekuci.
6.
Ukrasit po zelji , slag, bijela cokolada. Otopite 5 dag bijele cokolade i premazite pek papir tanki sloj i stavite u zamrzivac na 2-3 minute. Izvadite i izlomite na komadice i poslazite na kolac.
1.
Jaja izraditi s secerom, pa dodati ulje i mlijeko i na kraju brasno pomjesano s praskom za pecivo. Najmanjom brzinom na mikseru umjesati brasno. Sve istresti u namasten u modlu za tortu ili manju tepsiju.
2.
Pecite na 180°C oko 35-40 minuta
3.
Za fil sve stavite u posudu i na vatru dok ne prokuha ali skinite prije nego baci prvi kljuc odnosno prije prokuhavanja.
4.
Tako vruci fil prelijte preko vruceg biskvita
5.
Ostavite bar 2-3 sata da se ohladi, onda biskvit pola fila upije a pola se stvrdne (po pravilu) ali moji to vole jos dok je toplo i dok je fil jos tekuci.
6.
Ukrasit po zelji , slag, bijela cokolada. Otopite 5 dag bijele cokolade i premazite pek papir tanki sloj i stavite u zamrzivac na 2-3 minute. Izvadite i izlomite na komadice i poslazite na kolac.
Nema komentara:
Objavi komentar