petak, 11. ožujka 2016.

DOMACI JAFA KEKS





Sastojci
4 jaja
4 žlice oštrog brašna
4 žlice šećera
Žele:
1 Dolcela preljev za torte (prozirni)
par kapi ekstrakta breskve
ili po želji želatina, sok od višnje, naranče itd.
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)
Priprema
Bjelanjke i žumanjke odvojite.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, a žumanjke umutite pjenasto sa šećerom, a zatim dodajte brašno.
Na kraju kuhačom lagano umiješajte bjelanjke.
Pecite u limu obloženom sa papirom za pečenje i ohladite.
Zatim modelom ili čašom režite krugove veličine oko 5 cm.
Za žele uzmite doleclin preljev za torte (ja sam koristila prozirni) i u njega sam dodala malo ekstrakta breskve.
Možete dodati bilo kakav ekstrakt ili rastopiti želatinu u soku od višnje, jagode, naranče .. ma što god vam padne na pamet!
Stavite želatinu u neki pleh ili tako nešto i ostavite u frizideru da se ohladi.
Zatim čokoladu otopite na pari i isto tako razlijte po plehu obloženom papirom za pečenje, kada se malo stisne izrežite oblikom kojim ste rezali biskvit.
I stavite u zamrizivac da se stisne (lako ćete odvojiti od papira na ovaj način).
Prvo malom čašom (onom za rakiju) izrežite žele i stavljajte na biskvit, a onda gore stavite čokoladu i sa fenom (onim za kosu) malo predjite preko kolačića kako bi se čokolada fino otopila preko biskvita i želea.
I eto Jaffa keksići su tu! :)
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar