srijeda, 16. ožujka 2016.

ITALIJANSKE PANCEROTE




POTREBNO JE
ZA TESTO 250 g margarina, 2 dl jogurta, 2 dl mlake vode, 2 kašičice soli, 1 jaje, kesica praška za pecivo, 1 kg brašna
ZA NADEV 250 g svežeg sira, 1 jaje, 150 g šunke, 3 kašike kisele pavlake, 100 g mariniranih šampinjona, kašičica sušenog peršuna
  ZA PREMAZIVANJE 100 g margarina, 2 jaja
PRIPREMA
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Na sredini napravite udubljenje i u njega sipajte jogurt i istopljeni margarin. Dodajte jaje i umesite testo postepeno dodajući vode.
Sir izgnječite viljuškom, dodajte jaje, seckanu šunku, pavlaku i usitnjene šampinjone. Sve dobro promešajte. Testo tanko razvucite i secite na kvadrate željene veličine. Na sredinu stavite nadev, a krajeve savijte kao pismo. Složite pancerote u podmazan pleh. Svaku premažite umućenim jajetom i prelijte kašičicom istopljenog margarina.

Nema komentara:

Objavi komentar