SASTOJCI
1,5dl vode
1/2 kg šećera
1 kom vanili šećer
1,5dl vode
1/2 kg šećera
1 kom vanili šećer
250gr maslaca ili margarina
70g kakao praha
250g mlijeka u prahu
po želji, a i ne mora sjeckani orašasti plodovi, natopljene grožđice ili brusnice… mogu i sitno lomljeni keksi
70g kakao praha
250g mlijeka u prahu
po želji, a i ne mora sjeckani orašasti plodovi, natopljene grožđice ili brusnice… mogu i sitno lomljeni keksi
PRIPREMA
Najvažnije je u ovom receptu da se sve odvija vrlo brzo… tj. dodavanjem sastojaka u toplu vodu sastojci brzo stisnu, tako da prije početka morate pripremiti sve namirnice – izvagati ih i staviti u posudice, te nauljiti lim za čokoladu. Lim može biti: duboki, rebrasti ili tacna ili kalupi za praline.
Najvažnije je u ovom receptu da se sve odvija vrlo brzo… tj. dodavanjem sastojaka u toplu vodu sastojci brzo stisnu, tako da prije početka morate pripremiti sve namirnice – izvagati ih i staviti u posudice, te nauljiti lim za čokoladu. Lim može biti: duboki, rebrasti ili tacna ili kalupi za praline.
Šećer i vodu u loncu kuhati da vrije točno 5 minuta, skinuti sa vatre i dodavati uz stalno miješanje: ovim redom: margarin izrezan na kocke – miješati dok se ne otopi, kakao, mlijeko u prahu, te dodatke po želji.
Dobro sjediniti i izliti u nauljeni lim. Ostaviti na hladno.
POSLUZIVANJE
Kad se stisne i ohladi izvaditi iz lima i rezati na ploške.
Kad se stisne i ohladi izvaditi iz lima i rezati na ploške.
Ja sam za prvi puta nakon 20 godina kako ju nisam pravila napravila obićnu bez ikakvih dodataka. Drugi puta radim sa brusnicama, grožđicama, lješnjacima, keksima i sl. dodacima.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar